Συνταγή για γαρίδες με σκόρδο
Υλικά
- 450 γρ. μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
- Ανθός αλατιού
- ½ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 10 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού (ή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 2 κ.σ. ξηρό λευκό κρασί
- Χυμός από ½ λεμόνι
- ½ κούπας φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Στεγνώστε τις γαρίδες και γαρνίρετε με ανθό αλατιού. Αφήστε στην άκρη.
Ζεστάνετε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και τις νιφάδες πιπεριού. Μαγειρέψτε σε μεσαία θερμοκρασία για 60 δευτερόλεπτα ή μέχρι το σκόρδο αρχίσει να παίρνει χρώμα (προσέξτε μην το κάψετε).
Προσθέστε τις γαρίδες και την πάπρικα. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας τακτικά και βλέποντας το χρώμα τους. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη ζέστη.
Προσθέστε το κρασί, το χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό.
Μεταφέρετε τις γαρίδες και τη σως σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment