Γαρίδες με σκόρδο και κόλιανδρο
Μια συνταγή ελαφρώς πικάντικη με πλούσια γεύση από το σκόρδο και τον κόλιανδρο. Μπορείτε να την προετοιμάσετε σε λίγα λεπτά.
Υλικά
- 4 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 2 κ.γ. χυμός lime
- ½ κ.γ. σκόνη chilli
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- 1/3 κούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο, + έξτρα για σερβίρισμα
- 450 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
- 1/3 κούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, σκόρδο, χυμό lime, σκόνη chilli, αλάτι και κόλιανδρο. Περιχύστε το μείγμα πάνω από τις γαρίδες. Ανακατέψτε όλες τις γαρίδες καλά. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για 10 λεπτά ή έως και για 8 ώρες.
Σε ένα τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις γαρίδες, μαγειρέψτε την μια πλευρά μέχρι να ροδίσουν, για 45 δευτερόλεπτα, και στη συνέχεια γυρίστε. Μαγειρέψτε μέχρι οι γαρίδες να είναι έτοιμες, για 1 ακόμη λεπτό.
Σερβίρετε άμεσα με έξτρα κόλιανδρο, αν θέλετε.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: https://www.delish.com/
Leave a comment