«Καλαμάκια» από γαρίδες και γλυκοπατάτες
Μπορούν να συνδυαστούν υπέροχα με κουσκούς και ένα ποτήρι κρύο κρασί.
Υλικά
- 2 μικρές γλυκοπατάτες, κομμένες σε κύβους
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
- 1 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
- ¾ κ.γ. πάπρικα, χωρισμένη
- 12 ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- 1/8 κ.γ. πιπέρι
- 4 – ½ κ.γ. χυμός λεμονιού
- Ζεστό μαγειρεμένο κουσκούς
Μέθοδος
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Βάλτε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί το οποίο θα έχετε αλείψει με λάδι. Ανακατέψτε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, δενδρολίβανο και ½ κ.γ. πάπρικα και πασπαλίστε το πάνω στις πατάτες. Ανακατέψτε καλά. Ψήστε για 25 – 35 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερές, ανακατεύοντας τις περιστασιακά.
Σε 6 μεταλλικά ή βρεγμένα ξύλινα καλαμάκι, περάστε τις γλυκοπατάτες και τις γαρίδες. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Ψήστε στο γκριλ καλυμμένα σε μεσαία φωτιά για 5 – 7 λεπτά ή μέχρι οι γαρίδες να είναι ροζ. Τις γυρίζεται μια φορά πλευρά καθώς ψήνονται.
Την ίδια ώρα, σε ένα μικρό μπολ, ρίξτε χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο λάδι και την πάπρικα μέχρι να ανακατευτούν. Σερβίρετέ τα με κουσκούς και πασπαλίστε από πάνω το μείγμα λεμονιού.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment