Κάρυ με γαρίδες

Υλικά

  • 30 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κονσέρβα αποφλοιωμένα τοματάκια
  • 1 μικρή κονσέρβα coconut milk
  • 1 ½ κ.σ. σκόνη κουρκουμά
  • 2 κ.σ. curry paste
  • βιολογικό ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ανθός αλατιού

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά, το σκόρδο και το τζίντζερ. Σοτάρουμε μέχρι να μαλκώσουν.

Προσθέτουμε το πιπέρι, το curry paste και τον κουρκουμά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2-3’.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατέυουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Μετά, ρίχνουμε τα τοματάκια και το coconut milk και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 4-5’, ανακατέυοντας συχνά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε, ανθό αλατιού.

Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο κόλιανδρο σε ένα από τα αγαπημένα μας coconut bowls.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post