Αυγά στο φούρνο με λαχανικά
Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 γλυκοπατάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 3 πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι
- 1 κούπα τοματάκια
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 5 αυγά
- 1 κ.σ. μπούκοβο
- ½ κούπα φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- ½ κούπα φέτα, τριμμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 οC.
Σε ένα ταψί, τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρουμε όλα τα λαχανικά και το σκόρδο. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και μπούκοβο και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια, μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 15-20’, ενώ ανακατεύουμε τακτικά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, και αφού δημιουργήσουμε 5 «θέσεις» ανάμεσα στα λαχανικά, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Μεταφέρουμε το ταψί πάλι στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 6’. Σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και τριμμένη φέτα.
Leave a comment