arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Θαλασσινά με σάλτσα λευκού κρασιού


Πεντανόστιμη συνταγή για να απολαύσετε τα θαλασσινά σας.
Θαλασσινά με σάλτσα λευκού κρασιού

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Θαλασσινά με σάλτσα λευκού κρασιού


Θαλασσινά με σάλτσα λευκού κρασιού

Υλικά

  • 100 γρ. χταπόδι, πλυμμένο και καθαρισμένο
  • 100 γρ. σουπιές, πλυμμένες και καθαρισμένες
  • 200 γρ. μύδια, πλυμμένα και καθαρισμένα
  • 100 γρ. μικρές, καθαρισμένες γαρίδες
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 2 ώριμες τομάτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκκομένο
  • 300 γρ. λευκό κρασί

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε μέσα το κρεμμύδι και το αφήνουμε για 2΄, να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε τις τομάτες λιωμένες και τα θαλασσινά, εκτός από τα μύδια, αφού τα στραγγίξουμε πρώτα από τα νερά τους. Τα σοτάρουμε  για 4-5΄και , στη συνέχεια, τα αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε, στην κατσαρόλα, το λευκό κρασί, το φύλλο δάφνης και το θυμάρι και τη σκεπάζουμε. Αφήνουμε τα θαλασσινά να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά, περίπου για 1 ώρα.

Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μύδια, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και, ανακατεύοντας, μαγειρεύουμε για άλλα 5΄.

Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε!

Πηγή: CookMagazineGr

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.