Θαλασσινά με σάλτσα λευκού κρασιού

Θαλασσινά με σάλτσα λευκού κρασιού

Υλικά

  • 100 γρ. χταπόδι, πλυμμένο και καθαρισμένο
  • 100 γρ. σουπιές, πλυμμένες και καθαρισμένες
  • 200 γρ. μύδια, πλυμμένα και καθαρισμένα
  • 100 γρ. μικρές, καθαρισμένες γαρίδες
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 2 ώριμες τομάτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκκομένο
  • 300 γρ. λευκό κρασί

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε μέσα το κρεμμύδι και το αφήνουμε για 2΄, να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε τις τομάτες λιωμένες και τα θαλασσινά, εκτός από τα μύδια, αφού τα στραγγίξουμε πρώτα από τα νερά τους. Τα σοτάρουμε  για 4-5΄και , στη συνέχεια, τα αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε, στην κατσαρόλα, το λευκό κρασί, το φύλλο δάφνης και το θυμάρι και τη σκεπάζουμε. Αφήνουμε τα θαλασσινά να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά, περίπου για 1 ώρα.

Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μύδια, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και, ανακατεύοντας, μαγειρεύουμε για άλλα 5΄.

Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε!

Πηγή: CookMagazineGr


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published