Θαλασσινά με σάλτσα λευκού κρασιού
Υλικά
- 100 γρ. χταπόδι, πλυμμένο και καθαρισμένο
- 100 γρ. σουπιές, πλυμμένες και καθαρισμένες
- 200 γρ. μύδια, πλυμμένα και καθαρισμένα
- 100 γρ. μικρές, καθαρισμένες γαρίδες
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κλωναράκι θυμάρι
- 2 ώριμες τομάτες
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκκομένο
- 300 γρ. λευκό κρασί
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε μέσα το κρεμμύδι και το αφήνουμε για 2΄, να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τις τομάτες λιωμένες και τα θαλασσινά, εκτός από τα μύδια, αφού τα στραγγίξουμε πρώτα από τα νερά τους. Τα σοτάρουμε για 4-5΄και , στη συνέχεια, τα αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε, στην κατσαρόλα, το λευκό κρασί, το φύλλο δάφνης και το θυμάρι και τη σκεπάζουμε. Αφήνουμε τα θαλασσινά να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά, περίπου για 1 ώρα.
Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μύδια, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και, ανακατεύοντας, μαγειρεύουμε για άλλα 5΄.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε!
Πηγή: CookMagazineGr
Leave a comment