Θαλασσινά με σάλτσα λευκού κρασιού

Υλικά

  • 100 γρ. χταπόδι, πλυμμένο και καθαρισμένο
  • 100 γρ. σουπιές, πλυμμένες και καθαρισμένες
  • 200 γρ. μύδια, πλυμμένα και καθαρισμένα
  • 100 γρ. μικρές, καθαρισμένες γαρίδες
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 2 ώριμες τομάτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκκομένο
  • 300 γρ. λευκό κρασί

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε μέσα το κρεμμύδι και το αφήνουμε για 2΄, να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε τις τομάτες λιωμένες και τα θαλασσινά, εκτός από τα μύδια, αφού τα στραγγίξουμε πρώτα από τα νερά τους. Τα σοτάρουμε  για 4-5΄και , στη συνέχεια, τα αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε, στην κατσαρόλα, το λευκό κρασί, το φύλλο δάφνης και το θυμάρι και τη σκεπάζουμε. Αφήνουμε τα θαλασσινά να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά, περίπου για 1 ώρα.

Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μύδια, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και, ανακατεύοντας, μαγειρεύουμε για άλλα 5΄.

Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε!

Πηγή: CookMagazineGr


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post