Λαβράκι με πέστο, σπανάκι και σπαράγγια
Το λαβράκι μοιάζει με τον μπακαλιάρο και η προετοιμασία του είναι εξίσου εύκολη.
Υλικά
- 4 φιλέτα λαβράκι, περίπου 2 κιλά.
- Ανθός αλατιού
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κούπες σπανάκι baby
- 1/2 κούπα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, χτυπημένη
- 1/4 κ.σ. καρύδια χτυπημένα
- 2 κ.σ. χυμός φρέσκου λεμονιού
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 αβοκάντο καθαρισμένο
- 500 γρ. σπαράγγια, κομμένες τις άκρες
- 2 λεμόνια, κομμένα στη μέση
- Αλάτι με βότανα
Εκτέλεση
Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο λαβράκι. Στη συνέχεια, στον επεξεργαστή τροφίμων (multi), τοποθετήστε το σπανάκι, το μαϊντανό, το σκόρδο, τα καρύδια, το χυμό λεμονιού, 1/4 της κούπας ελαιόλαδο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Χτυπήστε 2 έως 3 φορές. Προσθέστε το αβοκάντο και χτυπήστε έως ότου γίνει μείγμα, χωρίς να πολτοποιηθεί.
Προθερμάνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το λάδι. Ψήστε το λαβράκι και από τις 2 πλευρές για 3 λεπτά. Μεταφέρετε το σε ένα πιάτο.
Εν τω μεταξύ, χαμηλώστε τη θερμοκρασία του τηγανιού σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, τα σπαράγγια και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Σοτάρετε για 5 λεπτά και μετά μεταφέρετε τα σπαράγγια σε ένα πιάτο για σερβίρισμα. Κόψτε τα λεμόνια στη μέση, τοποθετήστε τα στο τηγάνι και ψήστε σε υψηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό.
Σερβίρετε το λαβράκι με τα σπαράγγια και γαρνίρετε με το μείγμα pesto και το λεμόνι. Προσθέστε μαϊντανό και πασπαλίζουμε με αλάτι.
Πηγή: https://www.delish.com/
Leave a comment