Λαβράκι με πέστο, σπανάκι και σπαράγγια

Το λαβράκι μοιάζει με τον μπακαλιάρο και η προετοιμασία του είναι εξίσου εύκολη.

Υλικά

  • 4 φιλέτα λαβράκι, περίπου 2 κιλά.
  • Ανθός αλατιού
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κούπες σπανάκι baby
  • 1/2 κούπα φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, χτυπημένη
  • 1/4 κ.σ. καρύδια χτυπημένα
  • 2 κ.σ. χυμός φρέσκου λεμονιού
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 αβοκάντο καθαρισμένο
  • 500 γρ. σπαράγγια, κομμένες τις άκρες
  • 2 λεμόνια, κομμένα στη μέση
  • Αλάτι με βότανα

Εκτέλεση

Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο λαβράκι. Στη συνέχεια, στον επεξεργαστή τροφίμων (multi), τοποθετήστε το σπανάκι, το μαϊντανό, το σκόρδο, τα καρύδια, το χυμό λεμονιού, 1/4 της κούπας ελαιόλαδο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Χτυπήστε 2 έως 3 φορές. Προσθέστε το αβοκάντο και χτυπήστε έως ότου γίνει μείγμα, χωρίς να πολτοποιηθεί.

Προθερμάνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το λάδι. Ψήστε το λαβράκι και από τις 2 πλευρές για 3 λεπτά. Μεταφέρετε το σε ένα πιάτο.

Εν τω μεταξύ, χαμηλώστε τη θερμοκρασία του τηγανιού σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο,  τα σπαράγγια και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Σοτάρετε για 5 λεπτά και μετά μεταφέρετε τα σπαράγγια σε ένα πιάτο για σερβίρισμα. Κόψτε τα λεμόνια στη μέση, τοποθετήστε τα στο τηγάνι και ψήστε σε υψηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό.

Σερβίρετε το λαβράκι με τα σπαράγγια και γαρνίρετε με το μείγμα pesto και το λεμόνι. Προσθέστε μαϊντανό και πασπαλίζουμε με αλάτι.

Πηγή: https://www.delish.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post