Λαβράκι στον φούρνο με πιπεριές, ντοματίνια και κουκουνάρια

Αυτό το ψάρι μαγειρεύεται πάνω σε πιπεριές και ντοματίνια ενώ συνοδεύεται από κουκουνάρια και μια υπέροχη σως.

Υλικά

  • 3 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
  • Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ντοματίνια
  • 185 γρ. ελιές Καλαμών
  • 1 κ.σ. κάπαρη, στραγγισμένη
  • Λίγο λευκό ξηρό κρασί
  • 2 μεγάλες πρέζες σαφράνι
  • 4 φιλέτα λαβράκι, με το δέρμα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, σε φέτες
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι, ψητό
  • Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνο
  • Χούφτα φύλλα βασιλικού
  • 4 κ.σ. γιαούρτι
  • Μαγειρεμένο κουσκούς για το σερβίρισμα
  • Ανθός αλατιού
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνου στους 200°C/180°C fan. Τοποθετείστε τις κόκκινες πιπεριές και τα κρεμμύδια σε ένα αλειμμένο με λάδι ταψί προσθέτοντας λίγο αλάτι και πιπέρι και ψήστε για 40 λεπτά, ανακατεύοντας κατά τη διάρκεια.

Προσθέστε τις ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη και το κρασί μέσα στο ταψί και ψήστε για ακόμα 10 λεπτά. Σε ένα μικρό μπολ προσθέστε το σαφράνι και λίγο ζεστό νερό και αφήστε το στην άκρη.

Τοποθετείστε το λαβράκι, με το δέρμα προς τα πάνω στο ταψί και γαρνίρετε με σκόρδο. Ανακατέψτε το σαφράνι και το νερό με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και πασπαλίστε το πιάτο μαζί με αλατοπίπερο. Ψήστε για 5 – 6 λεπτά μέχρι να έχει μαγειρευτεί καλά και γυρίστε τη λειτουργία στο γκριλ. Ψήστε για 2 – 3 λεπτά με το δέρμα προς τα πάνω ώστε να γίνει πιο τραγανό.

Πασπαλίστε το ψάρι με κουκουνάρι, ξύσμα λεμονιού, βασιλικό και μαύρο πιπέρι. Αναμείξτε το γιαούρτι με το υπόλοιπο σαφράνι, τον χυμό από ½ λεμόνι και μαύρο πιπέρι. Σερβίρετε το ψάρι με κουσκούς και μια δόση λεμονιού.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.deliciousmagazine.co.uk/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post