Λαβράκι με βότανα σε λαδόκολλα

Υλικά

  • 4 λαβράκια (περίπου 450 γρ./ ένα)
  • 1 ½ με 2 ματσάκια μαϊντανού (φρέσκος, ψιλοκομμένος)
  • 5 σκελίδες σκόρδου (ψιλοκομμένος)
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού (φρεσκοστυμμένος)
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού
  • 1 κ.σ. ελληνική ρίγανη
  • 24 φέτες ντομάτας (ψιλοκομμένες, στρογγυλές – περίπου 4 – 5 μεγάλες ντομάτες)
  • Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο για βούρτσισμα
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 3 κούπες νερό

Μέθοδος

Συγκεντρώστε όλα τα υλικά. Προθερμάνετε το φούρνου στους 205 – 210 βαθμούς. Καθαρίστε το ψάρι, αφήνοντας το κεφάλι πάλι. Ξεπλύνετε καλά.

Στεγνώστε με μια πετσέτα και αλατίστε το ελαφρώς μέσα έξω.

Ενώστε τον μαϊντανό, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίγανη και λίγο παραπάνω αλάτι.

Ρίξτε το κρασί και το νερό στο τέλος ενός μεγάλο ταψιού.

Αλείψτε κάθε ψάρι με ελαιόλαδο.

Απλώστε τρεις φέτες ντομάτας στην λαδωμένη πλευρά, μια πάνω στο ψάρι και 3 επίσης πάνω στο ψάρι.

Τυλίξτε κάθε ψάρι με ένα φύλλο χαρτί και τοποθετείστε τα σε ένα ταψί. Ψήστε στον φούρνο για 45 λεπτά.

Δείτε αν το ψάρι είναι τρυφερό για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο.

Σερβίρετε και απολαύστε!

Συνταγή: https://www.thespruceeats.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post