Σολομός με πιλάφι και πράσινα φασολάκια
Αν έχετε ήδη μαγειρεμένο καστανό ρύζι, είναι ιδανικό αλλά αν σας έχουν περισσέψει άλλα δημητριακά όπως κινόα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.
Υλικά
- 650 γρ. φιλέτο άγριου σολομού, κομμένο σε 4 μερίδες
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
- 1 κ.σ. σκόρδο, πολτοποιημένο
- ¾ κ.γ. ανθό αλατιού
- 2 κ.σ. ελληνικό γιαούρτι
- 2 κ.γ. μουστάρδα ολικής
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, χωρισμένο
- 340 γρ πράσινα φασολάκια
- 1 μικρό λεμόνι, σε ξύσμα και κομμένο σε 4 φέτες
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- 500 γρ. καστανό ρύζι, βρασμένο
- 2 κ.σ. νερό
- 1 φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C. Απλώστε μια λαδόκολλα ή ένα αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί.
Αλείψτε με 1 κ.σ. λάδι τον σολομό και τοποθετείστε τον σε μια λαδόκολλα. Πολτοποιήστε το σκόρδο και το αλάτι και δημιουργήστε μια πάστα με τη χρήση ενός μαχαιριού. Ενώστε 1 κ.γ. από την πάστα σκόρδου με το γιαούρτι, την μουστάρδα και ¼ κ.γ. πιπεριού. Απλώστε το μείγμα πάνω από το ψάρι.
Ψήστε τον σολομό μέχρι να γίνει τραγανός, για περίπου 6 – 8 λεπτά ανάλογα με το πάχος τους.
Την ίδια ώρα, βάλτε 2 κ.σ. λάδι σε έν τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα φασολάκια, το ξύσμα λεμονιού, το κουκουνάρι, την υπόλοιπη πάστα σκόρδου και ¼ κ.γ. πιπέρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για περίπου 2 – 4 λεπτά. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Προσθέστε το νερό και το ρύζι και ανακατέψτε για άλλα 2 – 3 λεπτά.
Προσθέστε στον σολομό μαϊντανό, αν θέλετε και σερβίρετε μαζί με το πιλάφι, τα πράσινα φασόλια και φέτες λεμονιού.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: http://www.eatingwell.com/
Leave a comment