Σολομός με πιλάφι και πράσινα φασολάκια

Αν έχετε ήδη μαγειρεμένο καστανό ρύζι, είναι ιδανικό αλλά αν σας έχουν περισσέψει άλλα δημητριακά όπως κινόα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.

Υλικά

  • 650 γρ. φιλέτο άγριου σολομού, κομμένο σε 4 μερίδες
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 1 κ.σ. σκόρδο, πολτοποιημένο
  • ¾ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 2 κ.σ. ελληνικό γιαούρτι
  • 2 κ.γ. μουστάρδα ολικής
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, χωρισμένο
  • 340 γρ πράσινα φασολάκια
  • 1 μικρό λεμόνι, σε ξύσμα και κομμένο σε 4 φέτες
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 500 γρ. καστανό ρύζι, βρασμένο
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C. Απλώστε μια λαδόκολλα ή ένα αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί.

Αλείψτε με 1 κ.σ. λάδι τον σολομό και τοποθετείστε τον σε μια λαδόκολλα. Πολτοποιήστε το σκόρδο και το αλάτι και δημιουργήστε μια πάστα με τη χρήση ενός μαχαιριού. Ενώστε 1 κ.γ. από την πάστα σκόρδου με το γιαούρτι, την μουστάρδα και ¼ κ.γ. πιπεριού. Απλώστε το μείγμα πάνω από το ψάρι.

Ψήστε τον σολομό μέχρι να γίνει τραγανός, για περίπου 6 – 8 λεπτά ανάλογα με το πάχος τους.

Την ίδια ώρα, βάλτε 2 κ.σ. λάδι σε έν τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα φασολάκια, το ξύσμα λεμονιού, το κουκουνάρι, την υπόλοιπη πάστα σκόρδου και ¼ κ.γ. πιπέρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για περίπου 2 – 4 λεπτά. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Προσθέστε το νερό και το ρύζι και ανακατέψτε για άλλα 2 – 3 λεπτά.

Προσθέστε στον σολομό μαϊντανό, αν θέλετε και σερβίρετε μαζί με το πιλάφι, τα πράσινα φασόλια και φέτες λεμονιού.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.eatingwell.com/

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post