Σολομός με γιαούρτι με κάρυ & σαλάτα με αγγούρι

Σολομός με γιαούρτι με κάρυ & σαλάτα με αγγούρι

κάρυ, γιαούρτι και χυμός λεμονιού-αναμειγνύονται σε μια πεντανόστιμη σάλτσα που μεταμορφώνει αυτόν τον απλό σολομό στη σχάρα. Αυτή η υγιεινή και εύκολη συνταγή δείπνου μπορεί να ετοιμαστεί σε μόλις 20 λεπτά.

Συστατικά

  • 1 ¼ κιλό βιώσιμος άγριος ή εκτρεφόμενος σολομός, κομμένος σε 4 μερίδες
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • ½ κ.σ. ανθός αλατιού, χωρισμένος
  • ½ κ.γ. αλεσμένο πιπέρι, χωρισμένο
  • ½ φλιτζάνι αγγούρι, κομμένο σε φέτες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος ​​κόλιανδρος
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι απλό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • ¼ κ.γ. σκόνη κάρυ

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τη σχάρα σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.

Αλείψτε το σολομό με 1 κ.σ. λάδι και πασπαλίστε με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.

Λαδώστε τη σχάρα. Ψήστε τον σολομό στη σχάρα, γυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ψηθεί. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 6 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, συνδυάστε αγγούρι, κόλιανδρο και κρεμμύδι με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι και 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ. Χτυπήστε γιαούρτι, χυμό λεμονιού, κάρυ σε σκόνη και το υπόλοιπο 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.

Σερβίρετε τον σολομό με τη σάλτσα γιαουρτιού και τη σαλάτα αγγουριού.

Πηγή: https://www.eatingwell.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published