Σολομός με γιαούρτι με κάρυ & σαλάτα με αγγούρι

κάρυ, γιαούρτι και χυμός λεμονιού-αναμειγνύονται σε μια πεντανόστιμη σάλτσα που μεταμορφώνει αυτόν τον απλό σολομό στη σχάρα. Αυτή η υγιεινή και εύκολη συνταγή δείπνου μπορεί να ετοιμαστεί σε μόλις 20 λεπτά.

Συστατικά

  • 1 ¼ κιλό βιώσιμος άγριος ή εκτρεφόμενος σολομός, κομμένος σε 4 μερίδες
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • ½ κ.σ. ανθός αλατιού, χωρισμένος
  • ½ κ.γ. αλεσμένο πιπέρι, χωρισμένο
  • ½ φλιτζάνι αγγούρι, κομμένο σε φέτες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος ​​κόλιανδρος
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι απλό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • ¼ κ.γ. σκόνη κάρυ

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τη σχάρα σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.

Αλείψτε το σολομό με 1 κ.σ. λάδι και πασπαλίστε με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.

Λαδώστε τη σχάρα. Ψήστε τον σολομό στη σχάρα, γυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ψηθεί. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 6 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, συνδυάστε αγγούρι, κόλιανδρο και κρεμμύδι με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι και 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ. Χτυπήστε γιαούρτι, χυμό λεμονιού, κάρυ σε σκόνη και το υπόλοιπο 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.

Σερβίρετε τον σολομό με τη σάλτσα γιαουρτιού και τη σαλάτα αγγουριού.

Πηγή: https://www.eatingwell.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post