Σολομός με γιαούρτι με κάρυ & σαλάτα με αγγούρι
κάρυ, γιαούρτι και χυμός λεμονιού-αναμειγνύονται σε μια πεντανόστιμη σάλτσα που μεταμορφώνει αυτόν τον απλό σολομό στη σχάρα. Αυτή η υγιεινή και εύκολη συνταγή δείπνου μπορεί να ετοιμαστεί σε μόλις 20 λεπτά.
Συστατικά
- 1 ¼ κιλό βιώσιμος άγριος ή εκτρεφόμενος σολομός, κομμένος σε 4 μερίδες
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
- ½ κ.σ. ανθός αλατιού, χωρισμένος
- ½ κ.γ. αλεσμένο πιπέρι, χωρισμένο
- ½ φλιτζάνι αγγούρι, κομμένο σε φέτες
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
- 2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι απλό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- ¼ κ.γ. σκόνη κάρυ
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τη σχάρα σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.
Αλείψτε το σολομό με 1 κ.σ. λάδι και πασπαλίστε με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.
Λαδώστε τη σχάρα. Ψήστε τον σολομό στη σχάρα, γυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ψηθεί. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 6 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, συνδυάστε αγγούρι, κόλιανδρο και κρεμμύδι με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι και 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ. Χτυπήστε γιαούρτι, χυμό λεμονιού, κάρυ σε σκόνη και το υπόλοιπο 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.
Σερβίρετε τον σολομό με τη σάλτσα γιαουρτιού και τη σαλάτα αγγουριού.
Leave a comment