Γευστικός σολομός με σως Ελληνικού γιαουρτιού
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού, χωρίς δέρμα και κόκαλα
- ¼ κούπα ελληνικό γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 2 κ.γ. μηλόξυδο
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- ¼ κ.γ. γλυκιά πάπρικα + 1/8 κ.γ. επιπλέον
- Πρέζα ανθό αλατιού + 1/4 κ.γ. επιπλέον
- 1/8 κ.γ. σκόνη σκόρδου + ¼ επιπλέον
- Πρέζα πιπέρι + 1/8 κ.γ. επιπλέον
- 2 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Φέρτε το ψάρι σε θερμοκρασία δωματίου.
Την ίδια ώρα, ενώστε το γιαούρτι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ξύδι, τη μουστάρδα, ¼ κ.γ. πάπρικα, 1/8 κ.γ. σκόνη σκόρδο και μια πρέζα αλάτι και μια πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Καλύψτε και αφήστε το στο ψυγείο μέχρι να χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε.
Στεγνώστε και τις δύο πλευρές του ψαριού με χαρτί κουζίνας. Βουρτσίστε και τις δύο πλευρές με 2 κ.γ. ελαιόλαδο. Γαρνίρετε και τις δύο πλευρές με ¼ αλάτι και ¼ σκόρδο την κάθε μια. Στη συνέχεια προσθέστε 1/8 κ.γ. πάπρικα και 1/8 πιπέρι.
Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Μόλις αρχίσει να καίει, προσθέστε το ψάρι με το δέρμα προς τα πάνω. Μαγειρέψτε, καθώς το πιέζετε με μια σπάτουλα. Περιμένετε μέχρι και οι 2 πλευρές να ροδίσουν, για περίπου 5 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα, γυρίστε τα φιλέτα προσεκτικά. Συνεχίστε να μαγειρεύετε χωρίς να τα κουνήσετε μέχρι να ροδίσει το ψάρι καλά και να μπορείτε να το τρυπήσετε με ένα πιρούνι.
Σερβίρετε αμέσως με τη σως γιαουρτιού.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: http://www.eatingwell.com/
Leave a comment