Μερίδες σολομού με λαχανικά
Αυτά τα ωραία μικρά «δέματα» είναι πολύ γευστικά.
Υλικά:
- 2 κ.σ. λευκό κρασί
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 2 μεσαίες γλυκές κίτρινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
- 2 κούπες φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα
Σολομός:
- 1 κ.σ. λευκό κρασί
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 4 φιλέτα σολομού
- 1 μεσαίο λεμόνι, κομμένο στη μέση
Μέθοδος:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια κόψτε τη λαδόκολλα σε τέσσερα κομμάτια και σχηματίστε με το καθένα από αυτά μια φωλιά. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το κρασί, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε και τα λαχανικά και ανακατέψτε.
Σε ένα μικρό μπολ, ενώστε τα 5 πρώτα υλικά για τον σολομό. Για να τα ενώσετε, ανοίξτε ένα από τα φύλλα της λαδόκολλας. Βάλτε ένα φιλέτο σολομού από την μια πλευρά και πασπαλίστε με 2 κ.σ. μείγμα από κρασί. Γαρνίρετε με το ¼ των λαχανικών.
Τυλίξτε τη λαδόκολλα πάνω από το ψάρι και τα λαχανικά. Τυλίξτε το έτσι ώστε να κλείσει. Κάντε το ίδιο και με τα υπόλοιπα πακετάκια. Τοποθετείστε τα σε φύλλα ψησίματος.
Ψήστε στο φούρνο ως που το ψάρι να μπορεί να τρυπηθεί με ένα πιρούνι, για περίπου 12 – 16 λεπτά. Ανοίξτε τα σιγά σιγά για να μπορεί να βγει η θερμότητα.
Για να σερβίρετε, στύψτε πρώτα ένα λεμόνι πάνω στα λαχανικά.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment