Σολομός με κουρκουμά και καρύδα
Φτιάξτε διπλή ή τριπλή ποσότητα και χρησιμοποιήστε το ως συνοδευτικό σε πλιγούρι βρώμης, σούπες ή ψητά λαχανικά.
Συστατικά (4 μερίδες)
- 5 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 τσαμπιά σέσκουλα, ψιλοκομμένα (αφαιρείτε τα κοτσάνια κρατώντας τα φύλλα χωριστά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 τζίντζερ 7 εκ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
- Ανθός αλατιού
- ½ κ.γ. αλεσμένος κουρκουμάς
- 700 γρ. σολομός, κομμένος στη μέση
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- ½ πιπεριά ψιλοκομμένη
- ½ κούπα νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς κελσίου. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα σέσκουλα και τα ψιλοκομμένα κοτσάνια, το κρεμμύδι και το τζίντζερ και τσιγαρίστε τα μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην ροδίσουν για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε φύλλα του σέσκουλου και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν μερικώς ξερά για περίπου 3 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και κουρκουμά σε ένα μικρό μπολ. Τοποθετήστε το σολομό με την επίπεδη πλευρά του προς τα κάτω, σε ένα σκεύος φούρνου. Ρίξτε στο σολομό αλάτι και κουρκουμά. Μεταφέρετε το στο φούρνο και ψήστε για 25-30 λεπτά.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέστε το σκόρδο, την πιπεριά και τις νιφάδες καρύδας και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν για περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρετε τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και ρίξτε λίγο αλάτι.
Πασπαλίστε το σολομό και τα χόρτα με πιπέρι και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment