Πολύχρωμο ταψί με λαχανικά και σολομό
Ένας τέλειος συνδυασμός από ζουμερό σολομό, πιπεριές και κολοκυθάκι, όλα ψημένα σε ένα ταψί.
Υλικά
- 2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
- 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 1 κολοκυθάκι, κομμένο στην μέση οριζόντια και κομμένο σε χοντρές φέτες
- 1 σκόρδο, κομμένο οριζόντια
- 2 μεσαίες ντομάτες, κομμένες στην μέση
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, + έξτρα για πασπάλισμα
- 270 γρ. ντοματίνια μαριναρισμένα σε ξύδι
- 4 φιλέτα σολομού
- Λίγο στυμμένολεμόνι
- Χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού
- Ανθό αλατιού και πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνου στους 200 C / αέρας 180 C. Τοποθετείστε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το κολοκυθάκι, το σκόρδο και τις μεσαίες ντομάτες σε ένα ταψί. Περιχύστε από πάνω 3 κ.σ. ελαιόλαδο και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε και ψήστε για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, τοποθετείστε τα ντοματίνια και τον σολομό από πάνω. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, λίγο λάδι και στύψτε λεμόνι από πάνω. Επιστρέψτε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για 10 – 12 λεπτά μέχρι ο σολομός να έχει μαγειρευτεί και τα λαχανικά να είναι τρυφερά.
Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment