Φιλέτο σολομού με λεμόνι και σκόρδο
Υλικά
- 6 – 8 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 6 φιλέτα σολομού
- 2/3 κούπας χυμός λεμονιού
- ¼ κούπα φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- Ανθό αλατιού και πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 176 βαθμούς C. Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε το σκόρδο μαζί με λίγο νερό.
Τοποθετείστε τα φιλέτα σολομού σε ένα ταψί. Ενώστε τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και περιχύστε πάνω από τον σολομό. Γαρνίρετε με το μείγμα σκόρδου.
Ψήστε, χωρίς να καλύψετε τον σολομό για 25 – 30 λεπτά ή μέχρι ο σολομός να τρυπιέται εύκολα με ένα πιρούνι.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment