Ψητά φιλέτα σολομού με σως από κόλιανδρο, σκόρδο και γιαούρτι
Υλικά:
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (για το γκριλ)
- 2 καυτερές πιπεριές μικρές
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 κούπα φύλλα κόλιανδρου, μαζί με τα τρυφερά κοτσάνια
- ½ κούπα ελληνικό γιαούρτι
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. βιολογικό μέλι ελάτου
- Ανθός αλατιού
- 2 φιλέτα σολομού (με το κόκαλο)
Εκτέλεση
Προετοιμάστε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά και βάλτε λίγο ελαιόλαδο. Αφαιρέστε τους σπόρους από την μια πιπεριά. Κάντε πουρέ τις δύο πιπεριές, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το γιαούρτι, το λάδι, το μέλι και ¼ κούπα νερό σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε και αλάτι. Μεταφέρετε την μισή σως σε ένα μικρό μπολ και αφήστε την στην άκρη για το σερβίρισμα.
Γαρνίρετε τα φιλέτα σολομού ελαφρώς με το αλάτι. Ψήστε, γυρνόντας τα μια ή δυο φορές, μέχρι το δέρμα να παίρνει το σωστό χρώμα, για 4 λεπτά. Στη συνέχεια, συνεχίστε το ψήσιμο και συνεχίστε να τα γυρνάτε συχνά, καθώς τα αλείφετε με τη σως, για 4 ακόμα λεπτά. Σερβίρετε με τη σως που ετοιμάσατε, στο πλάι.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.bonappetit.com/
Leave a comment