Σολομός και πατατοσαλάτα
Υλικά (4 μερίδες):
- 450 γρ. baby πατάτες
- 220 γρ. φρέσκα πράσινα φασόλια
- 220 γρ. φρέσκα σπαράγγια
- 4 φιλέτα σολομού
- 1 κ.σ. + 1/3 κούπας βινεγκρέτ κόκκινου κρασιού
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- 4 κούπες φρέσκια ρόκα ή baby σπανάκι
- 2 κούπες ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- 1 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόψτε τις πατάτες οριζόντια. Καθαρίστε και κόψτε τα πράσινα φασόλια και τα σπαράγγια σε κομμάτια 4 εκ. Τοποθετείστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και καλύψτε με νερό. Βράστε το νερό και χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Μαγειρέψτε, χωρίς καπάκι, μέχρι να είναι τρυφερές, για 10 – 15 λεπτά, προσθέτοντας τα φασόλια και τα σπαράγγια στα τελευταία 4 λεπτά μαγειρέματος. Στραγγίστε.
Την ίδια ώρα βουρτσίστε τον σολομό με 1 κ.σ. βινεγκρέτ. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και τοποθετείστε τον σε μια λαδωμένη λαδόκολλα με το δέρμα προς τα κάτω. Ψήστε, καλυμμένο σε μεσαία προς υψηλή φωτιά για 6 – 8 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να αρχίσει να ξεφλουδίζει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε το μείγμα από πατάτες, τη ρόκα, τις ντομάτες και τα σχοινόπρασα. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρετε μαζί με τον σολομό.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment