Σολομός με σουσάμι, πράσινα κρεμμύδια και λεμόνι
Αν έχετε πρόσβαση σε φρέσκα πράσα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αντί για τα πράσινα κρεμμύδια. Το μαύρο σουσάμι κάνει υπέροχη αντίθεση με το κόκκινο – πορτοκαλί ψάρι αλλά αν δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το απλό σουσάμι.
Υλικά
- 4 φιλέτα βιώσιμου σολομού
- 2 κ.σ. σπόροι σουσαμιού
- 2 κ.σ. μαύρο σουσάμι
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού, χωρισμένος
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κούπες πράσινα κρεμμύδια, σε φέτες
- 5 λεπτές φέτες λεμόνι, κομμένες στην μέση
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1 κούπα baby ρόκα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τοποθετείστε τον σολομό σε μια μονή στρώση σε ένα ταψί που έχετε πασπαλίσει με ελαιόλαδο. Ενώστε τους σπόρους σουσαμιού και 3/8 κ.γ. αλάτι. Πασπαλίστε το δέρμα του ψαριού και πιέστε το απαλά. Ψήστε το στους 200 βαθμούς για 14 λεπτά ή μέχρι να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Βάλτε λάδι σε ένα ταψί. Προσθέστε τα πράσινα κρεμμύδια και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέστε τις φέτες λεμονιού και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Πασπαλίστε το μείγμα με 1/8 κ.γ. αλάτι και πιπέρι. Τοποθετείστε 1 φιλέτο σολομού σε κάθε πιάτο. Βάλτε την ρόκα σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε το μείγμα κρεμμυδιού στο μπολ με την ρόκα και ανακατέψτε. Μοιράστε την ρόκα στα 4 πιάτα και απολαύστε!
Leave a comment