
Αν έχετε πρόσβαση σε φρέσκα πράσα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αντί για τα πράσινα κρεμμύδια. Το μαύρο σουσάμι κάνει υπέροχη αντίθεση με το κόκκινο – πορτοκαλί ψάρι αλλά αν δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το απλό σουσάμι.
Υλικά
- 4 φιλέτα βιώσιμου σολομού
- 2 κ.σ. σπόροι σουσαμιού
- 2 κ.σ. μαύρο σουσάμι
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού, χωρισμένος
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κούπες πράσινα κρεμμύδια, σε φέτες
- 5 λεπτές φέτες λεμόνι, κομμένες στην μέση
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1 κούπα baby ρόκα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τοποθετείστε τον σολομό σε μια μονή στρώση σε ένα ταψί που έχετε πασπαλίσει με ελαιόλαδο. Ενώστε τους σπόρους σουσαμιού και 3/8 κ.γ. αλάτι. Πασπαλίστε το δέρμα του ψαριού και πιέστε το απαλά. Ψήστε το στους 200 βαθμούς για 14 λεπτά ή μέχρι να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Βάλτε λάδι σε ένα ταψί. Προσθέστε τα πράσινα κρεμμύδια και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέστε τις φέτες λεμονιού και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Πασπαλίστε το μείγμα με 1/8 κ.γ. αλάτι και πιπέρι. Τοποθετείστε 1 φιλέτο σολομού σε κάθε πιάτο. Βάλτε την ρόκα σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε το μείγμα κρεμμυδιού στο μπολ με την ρόκα και ανακατέψτε. Μοιράστε την ρόκα στα 4 πιάτα και απολαύστε!
0 σχόλια