Σολομός με λαχανικά ρίζας

Υλικά

  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μεσαίες γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2 μεσαίες κόκκινες πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 2 μεσαία γογγύλια, ξεφλουδισμένα και κομμένα στην μέση
  • 2 μεσαία καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα στην μέση
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού, χωρισμένα
  • 1 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • ¾ κ.γ. πιπέρι, χωρισμένο
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 6 φιλέτα σολομού

 

Μέθοδος

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 205 βαθμούς. Σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα ζεστάνετε νερό σε μεσαία θερμοκρασία. Προσθέστε τις πατάτες, τα γογγύλια και τα καρότα. Ενώστε ½ κ.γ. αλάτι, τσίλι, ½ κ.γ. πιπέρι, κανέλα και κύμινο. Πασπαλίστε το μείγμα πάνω από τα λαχανικά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι τα λαχανικά να είναι τρυφερά, για 15 – 20 λεπτά.

Την ίδια ώρα, βάλτε τον σολομό με το δέρμα προς τα κάτω σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι. Πασπαλίστε από πάνω το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι. Ψήστε για 10 λεπτά. Ψήστε στο γκριλ μέχρι το ψάρι να αρχίσει να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, για 2-5 λεπτά. Σερβίρετε μαζί με τα λαχανικά.

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post