Σολομός με λαχανικά ρίζας
Υλικά
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 μεσαίες γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
- 2 μεσαίες κόκκινες πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 2 μεσαία γογγύλια, ξεφλουδισμένα και κομμένα στην μέση
- 2 μεσαία καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα στην μέση
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού, χωρισμένα
- 1 κ.γ. σκόνη τσίλι
- ¾ κ.γ. πιπέρι, χωρισμένο
- ½ κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. κύμινο
- 6 φιλέτα σολομού
Μέθοδος
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 205 βαθμούς. Σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα ζεστάνετε νερό σε μεσαία θερμοκρασία. Προσθέστε τις πατάτες, τα γογγύλια και τα καρότα. Ενώστε ½ κ.γ. αλάτι, τσίλι, ½ κ.γ. πιπέρι, κανέλα και κύμινο. Πασπαλίστε το μείγμα πάνω από τα λαχανικά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι τα λαχανικά να είναι τρυφερά, για 15 – 20 λεπτά.
Την ίδια ώρα, βάλτε τον σολομό με το δέρμα προς τα κάτω σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι. Πασπαλίστε από πάνω το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι. Ψήστε για 10 λεπτά. Ψήστε στο γκριλ μέχρι το ψάρι να αρχίσει να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, για 2-5 λεπτά. Σερβίρετε μαζί με τα λαχανικά.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment