Σολομός με σαλάτα με ψητές πιπεριές και κινόα
Μπορείτε να φτιάξετε λίγο περισσότερο για να έχετε και μέσα στην εβδομάδα.
Υλικά
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 565 γρ. φιλέτο σολομού, κατά προτίμηση άγριος, κομμένες σε 4 μερίδες
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 2 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- 2 κούπες κινόα, βρασμένη
- 1 κούπα ψιλοκομμένη ψητή κόκκινη πιπεριά, κέρατο
- ¼ κούπα φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
- ¼ κούπα ψητά φιστίκια, ψιλοκομμένα
Μέθοδος
Ζεστάνετε 1 κ.σ. νερό σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Στεγνώστε καλά τον σολομό και πασπαλίστε το δέρμα του κάθε φιλέτου με ανθό αλατιού και πιπέρι. Προσθέστε τον στο τηγάνι με το δέρμα προς τα πάνω και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει για 3 – 4 λεπτά. Στη συνέχεια, γυρίστε τον και μαγειρέψτε καλά, μέχρι να μπορεί να ξεφλουδίσει με ένα πιρούνι, για 1 – 2 λεπτά ακόμα. Μεταφέρετέ τον σε ένα πιάτο.
Την ίδια ώρα, ανακατέψτε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ¼ κ.γ. αλάτι και πιπέρι, ξύδι και σκόρδο σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε την κινόα, τις πιπεριές, τον κόλιανδρο και τα φυστίκια. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε μαζί με τον σολομό.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: http://www.eatingwell.com/
Leave a comment