Σολομός με σαλάτα με ψητή κόκκινη πιπεριά και κινόα

Υλικά

  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 650 γρ. σολομός, με το δέρμα, κατά προτίμηση άγριος, κομμένος σε 4 μερίδες
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού, χωρισμένο
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, χωρισμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
  • 1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
  • 2 κούπες κινόα, βρασμένη
  • 1 κούπα κόκκινο ψητή πιπεριά κέρατο
  • ¼ κούπας φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • ¼ κούπας ψητά φιστίκια, ψιλοκομμένα

 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε 1 κ.σ. λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Βάλτε το σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Στραγγίστε τον σολομό και πασπαλίστε με ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Προσθέστε στο τηγάνι με το δέρμα προς τα πάνω και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, για 3 – 4 λεπτά. Γυρίστε και μαγειρέψτε μέχρι να τρυπιέται εύκολα με ένα πιρούνι. Μεταφέρετε σε πιάτο.

Την ίδια ώρα, ενώστε σε ένα μεσαίο 2 κ.σ. λάδι, ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ πιπέρι, ξύδι και σκόρδο. Προσθέστε την κινόα, τις πιπεριές, τον κόλιανδρο και τα φιστίκια. Ανακατέψτε. Σερβίρετε τον σολομό με τη σαλάτα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.eatingwell.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post