Σολομός με σαλάτα με ψητή κόκκινη πιπεριά και κινόα
Υλικά
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
- 650 γρ. σολομός, με το δέρμα, κατά προτίμηση άγριος, κομμένος σε 4 μερίδες
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού, χωρισμένο
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, χωρισμένο
- 2 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
- 1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
- 2 κούπες κινόα, βρασμένη
- 1 κούπα κόκκινο ψητή πιπεριά κέρατο
- ¼ κούπας φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
- ¼ κούπας ψητά φιστίκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Ζεστάνετε 1 κ.σ. λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Βάλτε το σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Στραγγίστε τον σολομό και πασπαλίστε με ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Προσθέστε στο τηγάνι με το δέρμα προς τα πάνω και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, για 3 – 4 λεπτά. Γυρίστε και μαγειρέψτε μέχρι να τρυπιέται εύκολα με ένα πιρούνι. Μεταφέρετε σε πιάτο.
Την ίδια ώρα, ενώστε σε ένα μεσαίο 2 κ.σ. λάδι, ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ πιπέρι, ξύδι και σκόρδο. Προσθέστε την κινόα, τις πιπεριές, τον κόλιανδρο και τα φιστίκια. Ανακατέψτε. Σερβίρετε τον σολομό με τη σαλάτα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment