Σολομός με επικάλυψη φιστικιών
Προσθέστε λαχανικά και ρύζι στον ατμό και… είστε έτοιμοι για δείπνο.
Υλικά
- 1/3 κούπας φιστίκια, ψιλοκομμένα
- ¼ κούπας τριμμένο ψωμί
- ¼ κούπας τυρί περμεζάνα, τριμμένο
- 1 φιλέτο σολομού
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C. Σε ένα ρηχό μπολ, ενώστε τα φιστίκια με το ψωμί και το τυρί.
Απλώστε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο. Αλείψτε το με λάδι και τοποθετείστε τον σολομό με το δέρμα προς τα κάτω. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, γαρνίρετε με το μείγμα φιστικιών, πιέζοντας το να κολλήσει πάνω στον σολομό. Ψήστε, χωρίς να το καλύψετε, μέχρι το ψάρι να αρχίσει να τρυπιέται εύκολα με ένα πιρούνι, για 15 – 20 λεπτά.
Leave a comment