Σολομός με τσίλι και λεμόνι μαζί με πατάτες και πιπεριές στον φούρνο
Για αυτό το λόγο, αυτή η συνταγή για σολομό συγκεντρώνει όλα της υλικά σε ένα μόλις ταψί.
Υλικά
- 450 γρ. πατάτες, κομμένες σε κομμάτια 2 εκ.
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
- ¾ κ.γ. ανθό αλατιού, χωρισμένο
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 2 κ.γ. σκόνη τσίλι
- 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 λεμόνι, ξύσμα και σε κομμάτια
- 2 μεσαίες πιπεριές κέρατο, ανεξάρτητα από χρώμα, σε φέτες
- 600 γρ. φιλέτο σολομού, με το δέρμα, κομμένο σε 4 μερίδες
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C. Απλώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πασπαλίστε με λίγο λάδι.
Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε τις πατάτες, 1 κ.σ. λάδι, ¼ κ.γ. αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρετε στο ταψί και ψήστε για 15 λεπτά.
Την ίδια ώρα, ενώστε το τσίλι, το κύμινο, το σκόρδο, το ξύσμα και ½ κ.γ. αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Τοποθετείστε τις πιπεριές στο μεσαίο μπολ και προσθέστε 1 κ.σ. λάδι και ½ κ.σ. από το μείγμα μπαχαρικών. Ανακατέψτε καλά. Καλύψτε τον σολομό με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών.
Μετά από 15 λεπτά, αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο. Προσθέστε τις πιπεριές και ανακατέψτε. Ψήστε για 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τον φούρνο και μεταφέρετε μερικά λαχανικά στην άκρη και προσθέστε τον σολομό. Ψήστε μέχρι να ψηθεί καλά, για περίπου 6 – 8 λεπτά. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: EatingWell.com, February 2020
Leave a comment