Σολομός με παρμεζάνα και σκόρδο
Συστατικά
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένο
- 1/4 κούπας παρμεζάνα, τριμμένη + έξτρα για το σερβίρισμα
- 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
- Ανθός αλατιού
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 φιλέτο σολομού
- Φέτες λεμονιού κατά το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς C, τοποθετήστε ένα μεγάλο ταψί με αλουμινόχαρτο και αλείψτε το με λάδι. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το μαϊντανό, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το αλάτι, το πίπερι και το λάδι.
Τοποθετήστε το σολομό στο ταψί και πασπαλίστε με το μείγμα.
Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 15 έως 20 λεπτά.
Πασπαλίστε με περισσότερη παρμεζάνα εάν το επιθυμείτε και προσθέτετε χυμό λεμονιού.
Πηγή: https://www.delish.com/
Leave a comment