Σολομός με πορτοκάλι και ρόδι

Και το καλύτερο; Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε!

Υλικά

  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1 φιλέτο σολομού με το δέρμα (περίπου 900 γρ.)
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού
  • 1 μεσαίο πορτοκάλι, σε φέτες
  • 1 κούπα σπόροι ροδιού
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Τοποθετείστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Από πάνω βάλτε τις φέτες κρεμμυδιού σε μια στρώση. Προσθέστε τον σολομό πάνω από το κρεμμύδι και πασπαλίστε λίγο αλάτι. Τοποθετείστε από πάνω τα πορτοκάλια και γαρνίρετε με σπόρους ροδιού. Στη συνέχεια, περιχύστε λίγο λάδι και βάλτε μια δεύτερη λαδόκολλα από πάνω. Ενώστε τις άκρες από τις δύο λαδόκολλες ως που να χρησιμοποιήσετε ένα πακέτο.

Ψήστε ως που το ψάρι να μπορεί να τρυπηθεί εύκολα με ένα πιρούνι, για 25 – 30 λεπτά. Να είστε προσεκτικοί με την θερμότητα όταν ανοίξετε το «πακέτο». Αφαιρέστε το από εκεί και μεταφέρετέ το σε μια πιατέλα. Γαρνίρετε με λίγο άνηθο και σερβίρετε!

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post