Σολομός στο ταψί με μέλι και μουστάρδα
Υλικά (5 μερίδες)
- 1 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- ½ κ.γ. ξύδι λευκού κρασιού
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 1 μεγάλο φιλέτο σολομου (800 γρ)
- 2 ½ κούπες καλοκαιρινή κολοκύθα, καθαρισμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε κύβους
- 340 γρ. λαχανάκια Βρυξελών, καθαρισμένα και κομμένα στην μέση
- 2 κούπες ντοματίνια
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού, στυμμένο
- ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ¼ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
- ¾ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη, χωρισμένη
- 1/8 κ.γ. κουρκουμάς
- 1 λεμόνι, κομμένο σε οριζόντιες φέτες
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε μαζί το μέλι, την μουστάρδα, το ξύδι, ½ κ.γ. ρίγανη, ½ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Τοποθετείστε τον σολομό σε ένα ταψί και περιχύστε την μαρινάδα από πάνω. Αφήστε το εκεί για 15 λεπτά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 205 C.
Την ίδια ώρα σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε την κολοκύθα, τα λαχανάκια Βρυξελών, τις ντομάτες, το λάδι, τον χυμό λεμονιού, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, το υπόλοιπο ¼ κ.γ. ρίγανη, τον κουρκουμά, ¼ κ.γ. αλάτι και 1/8 κ.γ. πιπέρι. Βάλτε τα λαχανικά στις άκρες μιας μεγάλης λαδόκολλας.
Αφαιρέστε τον σολομό από την μαρινάδα του, αφήοντας τα υγρά πίσω στο ταψί. Κρατήστε τα. Τοποθετείστε τον σολομό στην μέση της λαδόκολλας και τοποθετείστε τις φέτες λεμονιού πάνω στο ψάρι.
Ψήστε μέχρι το ψάρι να μπορεί να τρυπηθεί εύκολα και τα λαχανικά να είναι τραγανά και τρυφετά. Αλείψτε το ψάρι με την μαρινάδα κάθε 5 λεπτά, για 16 – 18 λεπτά.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: https://www.purewow.com/
Leave a comment