Σολομός με σκόρδο και μέλι

Αυτό το πιάτο με σολομό, σκόρδο και μέλι θα γίνει αμέσως ένα από τα αγαπημένα σας.

Υλικά

  • 1/3 κούπα μέλι
  • ¼ κούπα σόγια σως
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα σολομού (170 γρ. το ένα) στεγνωμένα με πετσέτα
  • Ανθός αλατιού
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 λεμόνι κομμένο σε στρογγυλές φέτες
  • Φρέσκος κομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα

 

Μέθοδος

Σε ένα μεσαίο μπολ αναμείξτε μαζί το μέλι, τη σόγια σως, το χυμό λεμονιού και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού.

Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέστε το σολομό με το δέρμα προς τα πάνω και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε το σολομό μέχρι να έχει ένα βαθύ χρυσό χρώμα, για περίπου 6 λεπτά. Στη συνέχεια, γυρίστε τον προσεκτικά για να ψηθεί και από την άλλη μεριά. 

Προσθέστε σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρέψτε για ακόμη ένα λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα με το μέλι και τα ψιλοκομμένα λεμόνια και μαγειρέψτε μέχρι η σως να έχει μειωθεί κατά 1/3. Ανακατέψτε τον σολομό με τη σως.

Γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιού και τον μαϊντανό και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.delish.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post