Σολομός με ψητά λαχανικά
Ο σολομός με ψητά λαχανικά στη σχάρα αποτελεί ένα πολύχρωμο και ισορροπημένο πιάτο θαλασσινών το οποίο ετοιμάζεται σε λίγα μόνο λεπτά. Η σχάρα προσφέρει στο σολομό κρούστα και συνοδεύεται υπέροχα από κομμάτια πιπεριάς. Ένα εξαιρετικό μεσημεριανό που σερβίρεται με καστανό ρύζι ή quinoa.
Υλικά (4 πιάτα)
- 1 μεσαίου μεγέθους κολοκύθι κομμένο στη μέση
- 2 κόκκινες, πορτοκαλί και/ή πιπεριές, ψιλοκομμένες ή κομμένες στα τέσσερα
- 1 μεσαίου μεγέθους κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε μιας ίντσας ροδέλες
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κουταλιά της σούπας ανθό αλατιού, μοιρασμένο
- ½ κ.σ. πιπέρι
- 700 γρ. Φιλέτο σολομού, κομμένο σε 4 κομμάτια
- ¼ κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1 λεμόνι κομμένο σε 4 κομμάτια
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια έως υψηλή θερμοκρασία. Αλείψτε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι με λάδι και πασπαλίζετε με ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Πασπαλίστε το σολομό με πιπέρι και το υπόλοιπο αλάτι από το κουταλάκι του γλυκού. Τοποθετήστε τα λαχανικά και τα κομμάτια σολομού με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω στη σχάρα.
Μαγειρέψτε τα λαχανικά ανακατεύοντάς τα μία ή δύο φορές κάθε 4 έως 6 λεπτά, μέχρι να γίνουν τρυφερά. Μαγειρέψτε το σολομό, χωρίς να τον γυρίσετε μέχρι να δημιουργηθεί κρούστα, δοκιμάζοντας το με ένα πιρούνι για 8 με 10 λεπτά.
Όταν τα λαχανικά κρυώσουν κόψτε τα και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Αφαιρέστε το δέρμα από τα φιλέτα σολομού (αν το επιθυμείτε) και σερβίρετε μαζί με τα λαχανικά. Γαρνίρετε κάθε μερίδα με 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό και σερβίρετε με μια φέτα λεμόνι.
Συνταγή: http://www.eatingwell.com/
Leave a comment