Σολομός με μάραθο, λιαστές ντομάτες και κουσκούς

Μια υγιεινή συνταγή που μπορείτε να τη σερβίρετε με έξτρα φέτες λεμονιού και λίγο γιαούρτι, αν το επιθυμείτε.

Υλικά (4 μερίδες):

  • 1 λεμόνι
  • 550 γρ. σολομός με το δέρμα και κομμένος σε 4 μερίδες
  • ¼ ανθός αλατιού
  • ¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κ.σ. πέστο από λιαστή ντομάτα, χωρισμένο
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 2 μεσαία ματσάκια μάραθο, κομμένο σε μικρές φέτες
  • 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ¼ κούπα ελιές
  • 2 κ.σ. ψητό κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδου, σε φέτες

Μέθοδος:

Ξύστε το λεμόνι και κρατήστε το ξύσμα. Κόψτε το σε 8 φέτες. Πασπαλίστε τον σολομό με ανθό αλατιού και πιπέρι και αλείψτε 1 ½ κ.γ. πέστο πάνω σε κάθε κομμάτι.

Βάλτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και προσθέστε λίγο νερό. Προσθέστε τον μισό μάραθο. Μαγειρέψτε μέχρι να είναι καφέ το κάτω μέρος, για περίπου 2-3 λεπτά. Μεταφέρετέ το σε ένα πιάτο. Μειώστε τη φωτιά και επαναλάβετε με το υπόλοιπο μάραθο. Μεταφέρετε το και αυτό στο πιάτο. Προσθέστε το κουσκούς και τα κρεμμύδια στο ταψί. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε τακτικά ή μέχρι το κουσκούς να είναι ελαφρώς ψημένο, για 1 με 2 λεπτά. Προσθέστε τις ελιές, το κοκουνάρι, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και 2 κ.σ. πέστο.

Προσθέστε τον μάραθο και το σολομό μέσα στο κουσκούς. Γαρνίρετε τον σολομό με τις φέτες λεμονιού. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μεσαία προς χαμηλή και μαγειρέψτε μέχρι ο σολομός να είναι έτοιμος και το κουσκούς να είναι τρυφερό, για περίπου 10 – 14 λεπτά. Γαρνίρετε με λίγο μάραθο, αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: http://www.eatingwell.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post