Σολομός με κρεμώδη σάλτσα με αβοκάντο και lime
Υλικά
Για τον σολομό
- 4 φιλέτα σολομού, χωρίς το δέρμα
- 2 κ.σ. λάδι σουσαμιού
- 1 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- ½ κ.γ. σκόνη τσίλι
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- ¼ κούπας σπόροι σουσαμιού
Για τη σάλτσα
- 1 αβοκάντο, σε κύβους
- Χυμός από 1 lime
- 2 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος
- 1 κ.σ. ελληνικό γιαούρτι
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Ανθός αλατιού
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Απλώστε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί. Αφήστε το στην άκρη.
Ξεπλύνετε τον σολομό και στεγνώστε τον. Τοποθετείστε τον στο ταψί. Σε ένα μικρό μπολ ενώστε λάδι σουσαμιού, μέλι, σκόρδο, σκόνη τσίλι, αλάτι και πιπέρι. Αλείψτε τον σολομό με το μείγμα και απλώστε 1 κ.σ. σπόρους σουσαμιού πάνω σε κάθε φιλέτο.
Ψήστε τον σολομό για 15 – 20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο παχύς είναι. Για πιο τραγανές άκρες, βάλτε στο γκριλ για τα τελευταία 3 λεπτά.
Την ίδια ώρα, φτιάξτε τη σάλτσα: τοποθετείστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι.
Αφαιρέστε τον σολομό από τον φούρνο και σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα αβοκάντο.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: https://www.delish.com/
Leave a comment