arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Σολομός με κρεμώδη σάλτσα με αβοκάντο και lime


Δώστε γεύση στο δείπνο σας με αυτόν τον τραγανό σολομό που συνοδεύεται από μια κρύα και κρεμώδη σάλτσα με αβοκάντο και lime.
Σολομός με κρεμώδη σάλτσα με αβοκάντο και lime

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Σολομός με κρεμώδη σάλτσα με αβοκάντο και lime


Σολομός με κρεμώδη σάλτσα με αβοκάντο και lime

Υλικά

Για τον σολομό

  • 4 φιλέτα σολομού, χωρίς το δέρμα
  • 2 κ.σ. λάδι σουσαμιού
  • 1 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • ½ κ.γ. σκόνη τσίλι
  • ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
  • ¼ κ.γ. φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ¼ κούπας σπόροι σουσαμιού

Για τη σάλτσα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Απλώστε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί. Αφήστε το στην άκρη.

Ξεπλύνετε τον σολομό και στεγνώστε τον. Τοποθετείστε τον στο ταψί. Σε ένα μικρό μπολ ενώστε λάδι σουσαμιού, μέλι, σκόρδο, σκόνη τσίλι, αλάτι και πιπέρι. Αλείψτε τον σολομό με το μείγμα και απλώστε 1 κ.σ. σπόρους σουσαμιού πάνω σε κάθε φιλέτο.

Ψήστε τον σολομό για 15 – 20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο παχύς είναι. Για πιο τραγανές άκρες, βάλτε στο γκριλ για τα τελευταία 3 λεπτά.

Την ίδια ώρα, φτιάξτε τη σάλτσα: τοποθετείστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι.

Αφαιρέστε τον σολομό από τον φούρνο και σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα αβοκάντο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.delish.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.