Σολομός με σπαράγγια στον φούρνο
Τα βάζετε όλα σε ένα ταψί μαζί με λεμόνι και η γεύση είναι απίστευτη.
Υλικά
- 450 γρ. λεπτά σπαράγγια
- 450 γρ. σολομός
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- Λεμόνι
- Φρέσκα βότανα όπως σχοινόπρασο, δυόσμο ή θυμάρι, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Αφήστε τον σολομό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Απλώστε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί.
Τριμάρετε τα σπαράγγια. Τοποθετείστε τα στο ταψί και ανακατέψτε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Πασπαλίστε με ½ κ.γ. ανθό αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
Στεγνώστε τον σολομό με χαρτί και τοποθετείστε τον στο ταψί. Πασπαλίστε με 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Πασπαλίστε τον σολομό με ½ κ.γ. ανθό αλατιού και φρέσκο πιπέρι. Τοποθετείστε τα σπαράγγια γύρω από τον σολομό.
Κόψτε το λεμόνι σε φέτες και τοποθετείστε το πάνω από τα σπαράγγια (όχι όμως πάνω από τον σολομό). Στύψτε χυμό από το λεμόνι πάνω στο ταψί. Προσθέστε ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα πάνω σε όλο το ταψί.
Ψήστε για 9 – 12 λεπτά μέχρι τα σπαράγγια να είναι τρυφερά και στα πιο σκληρά τους σημεία και ο σολομός τρυφερός και ροδαλός στο κέντρο. Αν ο σολομός είναι έτοιμος πριν τα σπαράγγια, αφαιρέστε τον και αφήστε τα σπαράγγια μέχρι να μαγειρευτούν.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment