Σολομός με δενδρολίβανο και λαχανικά

Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε φέτες από κολοκυθάκι, μικρά μπουκετάκια κουνουπιδιού ή φρέσκα πράσινα φασόλια.

Υλικά

  • 680 γρ. φιλέτα σολομού, κομμένα σε 4 μερίδες
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο ή ¾ κ.γ. αποξηραμένο δενδρολίβανο, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 450 γρ. φρέσκα σπαράγγια, καθαρισμένα
  • 1 μεσαία γλυκιά κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους 2 εκ.
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • Φέτες λεμονιού

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 400 F. τοποθετείστε τον σολομό σε μια λαδόκολλα. Ενώστε το λάδι, το ξύδι, το δενδρολίβανο, το σκόρδο και το αλάτι. Περιχύστε το μείγμα πάνω από τον σολομό. Τοποθετείστε τα σπαράγγια και την κόκκινη πιπεριά σε ένα μεγάλο μπολ.

Περιχύστε με το υπόλοιπο μείγμα και ανακατέψτε καλά. Τοποθετείστε τα γύρω από το σολομό στο ταψί. Γαρνίρετε με πιπέρι.

Ψήστε μέχρι ο σολομός να μπορεί να τρυπηθεί εύκολα με ένα πιρούνι και τα λαχανικά να είναι τρυφερά, για 12 – 15 λεπτά. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post