Ψητά λαχανικά με ταϊλανδέζικη σος

Υλικά

  • 1 γλυκοπατάτα, κομμένη σε κύβους
  • 2 μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε μικρά μπαστουνάκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ..γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • μια πρέζα μπούκοβο καυτερό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την σος

  • 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • Χυμό από ½ λάιμ
  • 2 κ.σ. νερό

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

Σε ένα ταψί, απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρουμε όλα μας τα λαχανικά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τζίντζερ, την πάπρικα, το μπούκοβο και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε στο ταψί τα λαχανικά και ψήνουμε για περίπου 20’.

Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολ, ετοιμάζουμε την σος μας. Προσθέτουμε όλ ατα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Μόλις τα λαχανικά είναι έτοιμα, σερβίρουμε σε ένα μπολ με ρύζι, πασπαλίζουμε με την σος και γαρνίρουμε με κόλιανδρο και φρέσκο κρεμμυδάκι.

Καλή απόλαυση!


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post