Ψητός σολομός με κρούστα από φιστίκια και μπρόκολο

Επιπλέον, η τραγανή κρούστα έχει μια υπέροχη γεύση λεμονιού που ταιριάζει και σε άλλα είδη ψαριού.

Υλικά

  • 8 κούπες μπουκετάκια μπρόκολου
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • ¾ κ.γ. ανθό αλατιού, χωρισμένο
  • ½ κ.γ. πιπέρι, χωρισμένο
  • ½ κούπα αλμυρά φιστίκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα από 1 μεσαίο λεμόνι, επιπλέον φέτες για το σερβίρισμα
  • 4 κ.γ. μαγιονέζα
  • 560 γρ. φιλέτο σολομού, κομμένο σε 4 μερίδες

 

Μέθοδος

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 218 βαθμούς. Καλύψτε το φύλλο ψησίματος με λίγο ελαιόλαδο. Συνδυάστε το μπρόκολο, το σκόρδο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ½ κ.γ. ανθό αλατιού και ¼ κ.γ. πιπέρι και βάλτε τα στο φύλλο ψησίματος. Ψήστε για 5 λεπτά.

Την ίδια ώρα, ενώστε τα φιστίκια, το σχοινόπρασο, το ξύσμα λεμονιού, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ¼ κ.γ. αλάτι και πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Αλείψτε 1 κ.γ. μαγιονέζα πάνω σε κάθε σολομό και γαρνίρετε με το μείγμα από φιστίκια.

Μεταφέρετε το μπρόκολο στην μια πλευρά του φύλλου ψησίματος και βάλτε τον σολομό στην άλλη. Ψήστε μέχρι ο σολομός να έχει το κατάλληλο χρώμα και το μπρόκολο να είναι τρυφερό, για περίπου 8 – 15 λεπτά ανάλογα με το πάχος του σολομού. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού, αν το επιθυμείτε.

Καλή απόλαυση.

Συνταγή: http://www.eatingwell.com/

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post