Ψητός σολομός με κρούστα από φιστίκια και μπρόκολο
Επιπλέον, η τραγανή κρούστα έχει μια υπέροχη γεύση λεμονιού που ταιριάζει και σε άλλα είδη ψαριού.
Υλικά
- 8 κούπες μπουκετάκια μπρόκολου
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
- ¾ κ.γ. ανθό αλατιού, χωρισμένο
- ½ κ.γ. πιπέρι, χωρισμένο
- ½ κούπα αλμυρά φιστίκια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- Ξύσμα από 1 μεσαίο λεμόνι, επιπλέον φέτες για το σερβίρισμα
- 4 κ.γ. μαγιονέζα
- 560 γρ. φιλέτο σολομού, κομμένο σε 4 μερίδες
Μέθοδος
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 218 βαθμούς. Καλύψτε το φύλλο ψησίματος με λίγο ελαιόλαδο. Συνδυάστε το μπρόκολο, το σκόρδο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ½ κ.γ. ανθό αλατιού και ¼ κ.γ. πιπέρι και βάλτε τα στο φύλλο ψησίματος. Ψήστε για 5 λεπτά.
Την ίδια ώρα, ενώστε τα φιστίκια, το σχοινόπρασο, το ξύσμα λεμονιού, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ¼ κ.γ. αλάτι και πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Αλείψτε 1 κ.γ. μαγιονέζα πάνω σε κάθε σολομό και γαρνίρετε με το μείγμα από φιστίκια.
Μεταφέρετε το μπρόκολο στην μια πλευρά του φύλλου ψησίματος και βάλτε τον σολομό στην άλλη. Ψήστε μέχρι ο σολομός να έχει το κατάλληλο χρώμα και το μπρόκολο να είναι τρυφερό, για περίπου 8 – 15 λεπτά ανάλογα με το πάχος του σολομού. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού, αν το επιθυμείτε.
Καλή απόλαυση.
Συνταγή: http://www.eatingwell.com/
Leave a comment