Ψητός σολομός με σκόρδο & λαχανάκια Βρυξελλών
Σερβίρετε μαζί με κουσκούς ολικής άλεσης.
Υλικά
- 14 σκελίδες σκόρδου, χωρισμένες
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη και χωρισμένη
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού, χωρισμένο
- ¾ κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι, χωρισμένο
- 6 κούπες λαχανάκια Βρυξελλών, καθαρισμένα και σε φέτες
- ¾ κούπας λευκό κρασί
- 1 κ. φιλέτα σολομού, με το δέρμα, κομμένα σε 6 μερίδες
- Φέτες λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C.
Ψιλοκόψτε 2 σκελίδες σκόρδου και ενώστε σε ένα μικρό μπολ με ελαιόλαδο, 1 κ.σ. ρίγανη, 1/3 κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Κόψτε στην μέση τα υπόλοιπα σκόρδα και ενώστε με λαχανάκια Βρυξελλών και 3 κ.σ. από το μείγμα λαδιού. Στη συνέχεια απλώστε τα σε ένα μεγάλο ταψί. Ψήστε, ανακατεύοντας μια φορά, για 15 λεπτά.
Προσθέστε κρασί στο υπόλοιπο μείγμα λαδιού. Αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο, προσθέστε τα λαχανικά και τον σολομό από πάνω. Πασπαλίστε με μείγμα κρασιού. Γαρνίρετε με 1 κ.σ. ρίγανη, ½ κ.γ. αλάτι και ½ κ.γ. πιπέρι. Ψήστε μέχρι ο σολομός να είναι καλά μαγειρεμένος για 5 με 10 λεπτά. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment