Ψητός σολομός με πατάτες και μαρούλι

Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα, φτιάχνετε με το ίδιο μαγείρεμα και κυρίως και συνοδευτικό πιάτο!

Υλικά (4 μερίδες)

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 205 C.

Σε έναν μεσαίο μπολ ενώστε τις πατάτες με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Τοποθετείστε σε μια στρώση σε μια βρεγμένη λαδόκολλα.

Ψήστε τις πατάτες στον φούρνο μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα, για 15 – 20 λεπτά.

Καθώς ψήνετε τις πατάτες κόψτε 2 καρδιές μαρουλιού στην μέση και τρίψτε τις με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι και αφήστε στην άκρη.

Τοποθετείστε το μαρούλι και τον σολομό στην λαδόκολλα μαζί με τις πατάτες. Αφήστε τις να ψηθούν για άλλα 5 – 7 λεπτά μέχρι το μαρούλι να είναι τρυφερό και το ψάρι καλά μαγειρεμένο.

Στο σερβίρισμα, χωρίστε τις πατάτες, το μαρούλι και τον σολομό σε 4 πιάτα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.purewow.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post