arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Ψητό κουνουπίδι με παντζάρι

Ψητό κουνουπίδι με παντζάρι

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Ψητό κουνουπίδι με παντζάρι

Ψητό κουνουπίδι με παντζάρι

Υλικά

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • 1 κιλό παντζάρια
  • 4 κρεμμύδια
  • 3 κ.σ. μουστάρδα (Dijon)
  • 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο (τριμμένο)
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 1κ.σ. μέλι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε και ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια (αν δεν τα έχουμε αγοράσει έτοιμα).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.

Αφαιρούμε τα φύλλα από το κουνουπίδι και κόβουμε τη βάση του, ώστε να μπορεί να σταθεί όρθιο.

Κόβουμε τα παντζάρια και τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε καλά τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τον κόλιανδρο και το κύμινο.

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τοποθετούμε όρθριο το κουνουπίδι και τα παντζάρια.

Απλώνουμε, με το χέρι, τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει, στην επιφάνεια του κουνουπιδιού και την υπόλοιπη τη ρίχνουμε στα λαχανικά.

Τοποθετούμε το ταψί στη χαμηλή σκάλα του φούρνου και ψήνουμε για 45’.

Λίγο πριν κλείσουμε το φούρνο, περιχύνουμε το φαγητό με το χυμό λεμονιού.

Πηγή: CookMagazineGr

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.