Ψητό κουνουπίδι με παντζάρι
Υλικά
- 1 μεγάλο κουνουπίδι
- 1 κιλό παντζάρια
- 4 κρεμμύδια
- 3 κ.σ. μουστάρδα (Dijon)
- 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.γ. κόλιανδρο (τριμμένο)
- 1 κ.σ. κύμινο
- 1κ.σ. μέλι
- χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε και ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια (αν δεν τα έχουμε αγοράσει έτοιμα).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.
Αφαιρούμε τα φύλλα από το κουνουπίδι και κόβουμε τη βάση του, ώστε να μπορεί να σταθεί όρθιο.
Κόβουμε τα παντζάρια και τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε καλά τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τον κόλιανδρο και το κύμινο.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τοποθετούμε όρθριο το κουνουπίδι και τα παντζάρια.
Απλώνουμε, με το χέρι, τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει, στην επιφάνεια του κουνουπιδιού και την υπόλοιπη τη ρίχνουμε στα λαχανικά.
Τοποθετούμε το ταψί στη χαμηλή σκάλα του φούρνου και ψήνουμε για 45’.
Λίγο πριν κλείσουμε το φούρνο, περιχύνουμε το φαγητό με το χυμό λεμονιού.
Πηγή: CookMagazineGr
Leave a comment