Ριζότο με μανιτάρια
Υλικά
- 280 γρ. ρύζι αρμπόριο
- 1 ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 80 γρ. λευκό κρασί
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. λευκά μανιτάρια, πλυμμένα
- 1 πιπεριά τσίλι, χωρίς τους σπόρους
- 100 γρ. τριμμένη οαρμεζάνα
- Ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- μια χούφτα φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Αρχικά, αφαιρούμε τα κοτσανάκια από τα μανιτάρια, τα περνάμε από το μπλέντερ για 1’, ενώ κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
Σε μια ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξηρό κρεμμύδι, περίπου για 3’. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε κι αυτά, μέχρι να χάσουν την υγρασία τους και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Στη συνέχεια, σοτάρουμε και τα κοτσανάκια που περάσαμε από το μπλέντερ, ανακατεύοντας καλά, περίπου για 2’.
Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε κι αυτό για άλλο 1’.
Μόλις οι κόκκοι του ρυζιού γίνουν διάφανοι, σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε το ρύζι, ανακατεύοντάς το, σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή.
Παράλληλα, ψιλοκόβουμε την πιπεριά τσίλι και την προσθέτουμε στο ριζότο, μαζί με το θυμάρι και το φρέσκο κρεμμύδι.
Μόλις το ριζότο είναι έτοιμο, μετά από 12-15’, το τραβάμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα, το ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι.
Leave a comment