arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Μπριάμ με γαρίδες


Μια συνταγή της μαμάς...αλλιώς!
Μπριάμ με γαρίδες

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Μπριάμ με γαρίδες


Μπριάμ με γαρίδες

Υλικα (για 6 άτομα)

  • 250 γρ. φασολάκια
  • 250 γρ. κολοκυθάκια
  • 3 πατάτες
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα
  • 1 κιλό ώριμες, κόκκινες τομάτες
  • 1 κ.γ. ξηρό δυόσμο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 1 φλ. Τσαγιού χυμό τομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 200 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες
  • 1 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τη μελιτζάνα, σε κομμάτια μέτριου μεγέθους.

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και, όταν αυτό ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά, μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο, και τα σοτάρουμε ελαφρά. Όταν δεν μπορούμε πια να αντισταθούμε στη μυρωδιά τους, προσθέτουμε τον πελτέ και το χυμό τομάτας.

Σε ένα ταψί, βάζουμε τις τομάτες περασμένες από τον τρίφτη και τον ξηρό δυόσμο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα ψήνουμε στο φούρνογια περίπου 45’. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό για να μη μας στεγνώσεί το φαγητό.

Βράζουμε τις γαρίδες σε ελαφρά αλατισμένο νερό, για 4’, μαζί με ένα φύλλο δάφνης, τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στο ταψί με το μπριάμ. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Πηγή: CookMagazineGr

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.