Μπολ με κινόα, γαρίδες και κρεμμύδια

Υλικά

  • 1 ½ κούπες κινόα
  • 450 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια και με τις ρίζες σε λεπτά κομμάτια
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού και πιπέρι
  • 20 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες, χωρίς τις ουρές
  • 1 κ.σ. ξύδι ρυζιού
  • 1 κ.σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
  • 226 γρ. ντοματίνια, χωρίς σπόρους και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C. Ζεστάνετε μια μικρή κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά και προσθέστε την κινόα. Ανακατέψτε, μέχρι να ψηθεί λίγο για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε 3 κούπες νερό και καλύψτε αμέσως. Σιγοβράστε απαλά για 10 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά, αφαιρέστε το καπάκι και καλύψτε με μια πετσέτα. Αφήστε τη να σταθεί για 10 λεπτά. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι.

Την ίδια ώρα, σε μια λαδόκολλα αλείψτε το μπρόκολο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Απλώστε το μπρόκολο σε μια ίση στρώση και ψήστε για 15 λεπτά. Γαρνίρετε τις γαρίδες με λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε με το μπρόκολο. Ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν για περίπου 6 – 8 λεπτά.

Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε μαζί το ξύδι, το τζίντζερ και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανακατέψτε με τα ντοματίνια και στη συνέχεια με τα κρεμμύδια. Χωρίστε την κινόα σε μπολ και γαρνίρετε με τις γαρίδες, το μπρόκολο και το αβοκάντο. Ρίξτε το dressing από πάνω και απολαύστε!

Συνταγή: https://www.womansday.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post