Γεμιστά μανιτάρια Portobello
Υλικά:
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- ½ κ.γ. πιπέρι
- ¼ ανθός αλατιού
- 4 μανιτάρια Portobello καθαρισμένα χωρίς τις ρίζες
- 1 κούπα ψιλοκομμένο σπανάκι
- ½ κούπα ψιλοκομμένα ντοματίνια
- 1/3 κούπα τριμμένη φέτα
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών
- 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
Μέθοδος:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Παίρνετε ένα μικρό μπολ και συνδυάζετε μέσα 2 κουταλιές λάδι, σκόρδο, ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και αλάτι. Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα σιλικόνης, αλοίψτε τα μανιτάρια με το μείγμα λαδιού. Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος και ψήστε μέχρι τα μανιτάρια να είναι μαλακά, περίπου για 8 έως 10 λεπτά.
Την ίδια ώρα, ενώστε το σπανάκι, τις ντομάτες, τη φέτα, τις ελιές, τη ρίγανη και το υπόλοιπο 1 κουταλάκι λάδι σε ένα μέτριο μπολ. Μόλις μαυρίσουν τα μανιτάρια, αφαιρέστε τα από το φούρνο και γεμίστε τα με το μείγμα από σπανάκι. Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες, για περίπου 10 λεπτά.
Συνταγή: http://www.eatingwell.com
Leave a comment