Ζυμαρικά με δυόσμο και πέστο αμυγδάλου
Υλικά
- 450 γρ. μακαρόνια πένες
- 1 κούπα μαϊντανός
- ½ κούπα φύλλα δυόσμου
- ½ κούπας ψημένα αμύγδαλα
- 1 πιπεριά jalapeno, χωρίς σπόρους και κομμένη σε κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 2 κ.σ. χυμός lime
- ½ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, + έξτρα για σερβίρισμα
- Ανθός αλατιού και πιπέρι
Εκτέλεση
Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Στραγγίστε τα και μεταφέρετε τα σε ένα μπολ. Την ίδια ώρα, μαγειρέψτε το πέστο. Σε ένα μπλέντερ προσθέστε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τα αμύγδαλα, την jalapeno, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού και ¼ κ.γ. αλάτι. Ανακατέψτε.
Καθώς τρέχει το μηχάνημα, προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί καλά.
Ανακατέψτε τα μακαρόνια με την πέστο μέχρι να ενωθούν καλά. Πασπαλίστε, αν θέλετε, με έξτρα ελαιόλαδο, αλάτι και φρέσκο πιπέρι.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment