Ζυμαρικά με κολοκύθα και φέτα

Ζυμαρικά με κολοκύθα και φέτα

Υλικά

  • 360 γρ. ζυμαρικά (της αρεσκείας μας)
  • 1 κιλό κολοκύθα
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 180 γρ. φέτα
  • 1 φλυτζάνι baby σπανάκι
  • ½ φλυτζάνι καρύδια
  • ¼ φλυτζάνι βιολογικό ελαιόλαδο
  • φρέσκο θυμάρι
  • μπούκοβο (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ανθός αλατιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

Καθαρίζουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε ίσα κυβάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο, το θυμάρι και το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Τοποθετόυμε το κομμάτι της φέτας όπως είναι στη μέση του ταψιού, και αφήνουμε τριγύρω τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο πάνω στη φέτα και βάζουμε το ταψί στο φούρνο για περίπου 25’, μέχρι να μαγειρευτεί η κολοκύθα και να μαλακώσει η φέτα.

Όταν έχουν μείνει 10΄από το ψήσιμο της κολοκύθας, ξεκινάμε να μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Δεν ξεχνάμε να κρατήσουμε λίγο από το νερό που βράσανε τα ζυμαρικά μας.

Μόλις είναι έτοιμη η κολοκύθα και η φέτα, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά, ενώ ταυτόχρονα σπάμε και τη φέτα που έχει μαλακώσει και λιώνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το σπανάκι, τα έτοιμα ζυμαρικά και λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να δημιουργηθεί μια ωραία κρεμώδη σάλτσα. Αν είναι στεγνή ή πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.

Πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού, μπούκοβο και σπασμένα καρύδια και σερβίρουμε.


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published