arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Ζυμαρικά με κολοκύθα και φέτα

Ζυμαρικά με κολοκύθα και φέτα

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Ζυμαρικά με κολοκύθα και φέτα

Ζυμαρικά με κολοκύθα και φέτα

Υλικά

  • 360 γρ. ζυμαρικά (της αρεσκείας μας)
  • 1 κιλό κολοκύθα
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 180 γρ. φέτα
  • 1 φλυτζάνι baby σπανάκι
  • ½ φλυτζάνι καρύδια
  • ¼ φλυτζάνι βιολογικό ελαιόλαδο
  • φρέσκο θυμάρι
  • μπούκοβο (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ανθός αλατιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

Καθαρίζουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε ίσα κυβάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο, το θυμάρι και το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Τοποθετόυμε το κομμάτι της φέτας όπως είναι στη μέση του ταψιού, και αφήνουμε τριγύρω τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο πάνω στη φέτα και βάζουμε το ταψί στο φούρνο για περίπου 25’, μέχρι να μαγειρευτεί η κολοκύθα και να μαλακώσει η φέτα.

Όταν έχουν μείνει 10΄από το ψήσιμο της κολοκύθας, ξεκινάμε να μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Δεν ξεχνάμε να κρατήσουμε λίγο από το νερό που βράσανε τα ζυμαρικά μας.

Μόλις είναι έτοιμη η κολοκύθα και η φέτα, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά, ενώ ταυτόχρονα σπάμε και τη φέτα που έχει μαλακώσει και λιώνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το σπανάκι, τα έτοιμα ζυμαρικά και λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να δημιουργηθεί μια ωραία κρεμώδη σάλτσα. Αν είναι στεγνή ή πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.

Πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού, μπούκοβο και σπασμένα καρύδια και σερβίρουμε.

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.