arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Ζυμαρικά με αρακά και κουρκουμά


Αν και για σας σαββατοκύριακο σημαίνει υδατάνθρακες, σας έχουμε τη τέλεια συνταγή με ζυμαρικά.
Ζυμαρικά με αρακά και κουρκουμά

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Ζυμαρικά με αρακά και κουρκουμά


Ζυμαρικά με αρακά και κουρκουμά

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 320 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 200 γρ. αρακά, βρασμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 200 ml φυτικό γάλα
  • χυμός ενός λεμονιού
  • 1½ κ.γ. κουρκουμά
  • 100 γρ. φυστίκια
  • λίγο μπούκοβο (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλουμε)
  • φρέσκος μαϊντανός, για το σερβίρισμα
  •  βιολογικό ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ανθός αλατιού - αφρίνα μεσολογγίου

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και, όταν αυτό ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με λίγο πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 5’, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το γάλα, το χυμό, τον κουρκουμά, τα φυστίκια, το μπούκοβο και το κρεμμύδι με το σκόρδο σε ένα μπλέντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα σουρώνουμε και προσθέτουμε το βρασμένο αρακά και το μείγμα από το μπλέντερ και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με λίγο ανθό αλατιού, φρεσκοκομμένο μαϊντανό και πασπαλίζουμε με λίγο βιολογικό ελαιόλαδο.

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.