Ζυμαρικά με αρακά και κουρκουμά

Ζυμαρικά με αρακά και κουρκουμά

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 320 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 200 γρ. αρακά, βρασμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 200 ml φυτικό γάλα
  • χυμός ενός λεμονιού
  • 1½ κ.γ. κουρκουμά
  • 100 γρ. φυστίκια
  • λίγο μπούκοβο (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλουμε)
  • φρέσκος μαϊντανός, για το σερβίρισμα
  •  βιολογικό ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ανθός αλατιού - αφρίνα μεσολογγίου

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και, όταν αυτό ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με λίγο πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 5’, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το γάλα, το χυμό, τον κουρκουμά, τα φυστίκια, το μπούκοβο και το κρεμμύδι με το σκόρδο σε ένα μπλέντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα σουρώνουμε και προσθέτουμε το βρασμένο αρακά και το μείγμα από το μπλέντερ και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με λίγο ανθό αλατιού, φρεσκοκομμένο μαϊντανό και πασπαλίζουμε με λίγο βιολογικό ελαιόλαδο.


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published