Ζυμαρικά με μανιτάρια και καραμελωμένα κρεμμύδια

Υλικά

  • 1 συσκευασία ζυμαρικά (της αρεσκείας μας)
  • 450 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 150 γρ. σπανάκι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ λεμόνι, χυμός
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτά μισοφέγγαρα
  • ¼ κούπας βαλσάμικο
  • ¼ κούπας φρέσκο θυμάρι
  • βιολογικό ελαιόλαδο
  • ½ κούπας παρμεζάνα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα οποία σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το βαλσάμικο και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να καραμελώσουν. Σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο πιπέρι, το σκόρδο και το θυμάρι. Ανακατεύουμε μέχρι να μαγειρευτούν τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε ¼ κούπας από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και το χυμό λεμονιού στο τηγάνι και προσθέτουμε το σπανάκι λίγο λίγο ανακατεύοντας. Μεταφέρουμε τα κρεμμύδια και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατευόυμε καλά και σερβίρουμε!

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post