Ζυμαρικά με σάλτσα λεμονιού
Υλικά
- 1 συσκευασία ζυμαρικά ολικής άλεσης (της αρεσκείας μας)
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κονσέρβα coconut milk
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ανθός αλατιού, φρεσκοτριμμμένο πιπέρι
- μπούκοβο
- 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για περίπου 7 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπούκοβο και το χυμό και ξύσμα από το λεμόνι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε περίπου ½ κούπα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μας. Τραβάμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το coconut milk και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μας, τα σουρώνουμε και αφού τα μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα, σε σβηστό μάτι, περιχύνουμε με τη σάλτσα λεμονιού.
Πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέκο μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστά!
Leave a comment