Ζυμαρικά με πράσινα λαχανικά και πέστο κέιλ

Υλικά

  • 1 συσκευασία ζυμαρικά της επιλογής μας
  • 200 γρ. λεπτά σπαράγγια
  • μια χούφτα φρέσκο βασιλικό
  • 1 κ.σ. μπούκοβο καυτερό
  • 2 κολοκυθάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ. κέιλ
  • Χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • 2 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανθός αλατιού
  • 70 γρ. καρύδια

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και δεν ξεχνάμε να κρατήσουμε ½ κούπα από το νερό.

Μεταφέρουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός του ελαιόλαδου, σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά.

Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί μεταφέρουμε τα σπαρράγια και τα κολοκύθια που έχουμε κόψει σε ίσα κομμάτια, πάχους ανάλογο με των σπαραγγιών. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 10’.

Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά και αφού τα σουρώσουμε, μεταφέρουμε τα λαχανικά και το πέστο κέιλ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Αν είναι αρκετά πηχτο το πέστο, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά.

Σερβίρουμε αν θέλουμε με λίγο ακόμα μπούκοβο και vegan παρμεζάνα.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post