Ζυμαρικά με σάλτσα από τοματάκια
Υλικά
- 1 συσκευασία ζυμαρικά
- 2 κούπες τοματάκια
- 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. λευκό κρασί
- 1 κούπα φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Επιλέγουμε ένα σκεύος για τη σάλτσα μας που θα χωρέσει στη συνέχεια και τα ζυμαρικά μας, είτε ένα μεγάλο τηγάνι, η μια κατσαρόλα.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο με το μπούκοβο, ανακατεύουμε συχνά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα τοματάκια, δυναμώνουμε τη φωτιά και μόλις καραμελώσουν ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε μερικά δευτερόλεπτα να εξατμιστεί το αλκοόλ και ανακατεύουμε, αφήνουμε τα τοματάκια να βγάλουν τα ζουμιά τους και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν και λίγο παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Τέλος ρίχνουμε τα σουρωμένα ζυμαρικά στο σκεύος με τη σάλτσα μας και προσθέτουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα και το φρέσκο βασιλικό.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment