Ζυμαρικά με πέστο μπρόκολου
Υλικά
- 1 συσκευασία ζυμαρικά (της αρεσκείας σας)
- 1 μπρόκολο
- ½ κουνουπίδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κούπες φύλλα βασιλικού
- χυμός από ½ λεμόνι
- ¼ κούπας κουκουνάρια ψημένα, ανάλατα
- βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Σε ένα multi, προσθέτουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι κομμένα και μια κουταλιά ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε το βασιλικό, το σκόρδο, τα κουκουνάρια, την παρμεζάνα και τον χυμό και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρέυουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τη συσκευασία και κρατάμε ¼ κούπας νερό.
Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, και αφού τα σουρώσουμε, τα ξαναμεταφέρουμε στη κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το πέστο και λίγο από το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με λίγη ακόμα παρμεζάνα αν θέλουμε, λίγο φρέσκο βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Leave a comment